Tartalom

2017. március 21., kedd

Párolt vöröskáposzta




Sült húsok mellé könnyű, finom köret.

Lehet készíteni hagymás alappal is, akkor karakteresebb ízű.
De almával készítve (sokan úgy szeretik!) már nem paleó, mert a gyümölcsök csak nyers állapotukban fogyasztva egészségesek! Hőkezelés alatt lecsökken a vitamintartalmuk és kiszabadul a bennük lévő cukor, ami gyorsan meglódítja a vércukor szintet.
Így igen kérdésessé válik a gyümölcs egészségre gyakorolt, pozitívnak hitt hatása.


Hozzávalók:

  • egy kis fej vöröskáposzta
  • 2 evőkanál méz (karamellnek)
  • Mangalica- vagy Kókuszzsír 
  • késhegynyi Stevia (v.1-2 kanál Eritrit)
  • só, őrölt bors, kömény
  • egy evőkanál ecet (vagy citromlé)
  • kevéske vörösbor (az alkohol elpárolódik belőle)


Elkészítés:

A káposztát vékonyan leszeleteltem  (besózni nem kell!)




A zsírban megkaramellizáltam a mézet
 














majd rátettem a káposztát, átpirítottam, megfűszereztem:

bors, kömény, só, Stevia, pici víz, hogy ne égjen le



Egy ideig fedő alatt pároltam
(gyakran megkevertem)





Később hozzáöntöttem az ecetet, a bort  

















majd fedő nélkül zsírjára sütöttem