tag:blogger.com,1999:blog-884416171414880519.post8651624844345029397..comments2023-10-28T13:35:12.808+02:00Comments on paleoldal: 'régi ízek' paleoid rezervátum: Aszalás Annahttp://www.blogger.com/profile/02733819895963094350noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-884416171414880519.post-43869454080109222092013-08-06T23:40:34.482+02:002013-08-06T23:40:34.482+02:00Jó ötlet! Köszi!Jó ötlet! Köszi!Annahttps://www.blogger.com/profile/02733819895963094350noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-884416171414880519.post-75251407493070981762013-08-06T22:50:03.922+02:002013-08-06T22:50:03.922+02:00Sziasztok! Az aszalt paradicsom nagyon jól eláll a...Sziasztok! Az aszalt paradicsom nagyon jól eláll az olívaolajban. Egy kis üveget megtöltök paradicsommal és egész fokhagymával, majd felöntöm olívaolajjal. Akár rozmaring ágat is tehetsz hozzá. :) Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-884416171414880519.post-33660650756036691422013-08-06T21:05:01.910+02:002013-08-06T21:05:01.910+02:00Nem tudod gézzel lekötni a fedél helyett? A moly n...Nem tudod gézzel lekötni a fedél helyett? A moly nem tud belemenni, de nem fülled be, nem penészedik, tovább szárad. <br /><br />A paprikámat először leverték a kutyák (birkóztak), másodszor meg elmosta a vihar.. :-) Feladtam! ment a sütőbe aszalódni... :-(Annahttps://www.blogger.com/profile/02733819895963094350noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-884416171414880519.post-27642872944754124432013-08-06T20:00:57.023+02:002013-08-06T20:00:57.023+02:00Hú, ez nagyon gusztán néz ki!!! Igen, papírban tek...Hú, ez nagyon gusztán néz ki!!! Igen, papírban tekertem össze, ezek kerültek a fém spagettis dobozba, már van 4 db. A szilvák és paradicsomok üvegbe kerültek aszalás után. Olyan hőség van, hogy 48 óra alatt készen van.MWnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-884416171414880519.post-28581310100824749902013-07-27T16:21:05.706+02:002013-07-27T16:21:05.706+02:00Ne felejtsd el közéjük tekerni a sütőpapírokat, me...Ne felejtsd el közéjük tekerni a sütőpapírokat, mert kegyetlenül összeragadnak! <br />Csináltam belőlük energiaszeletet, láttad? <br />( A vendégeim, /kóstolás címén/ áhítatosan és némán felfalták. :-))<br />Én paprikát aszalok éppen, mert az instant gulyáslevesből hiányzik az íze...Annahttps://www.blogger.com/profile/02733819895963094350noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-884416171414880519.post-5227797404653995672013-07-27T15:40:00.656+02:002013-07-27T15:40:00.656+02:00A mostani hőség különösen alkalmas a napon aszalás...A mostani hőség különösen alkalmas a napon aszalásra.<br />Idén megpróbáltam megint a paradicsomot (is), most mindenfajta takarás nélkül, a tűző napon, tálcákon. Érdekes, most nincs muslica sem. Még folyamatban van, de szerintem 72 óra sem kell neki ebben az időjárásban. Majd a tárolást kell jól megoldani, hogy ne egyék meg a molyok, de ne is penészedjen.<br />A gyümölcslapokra - amiből csináltam szilvásat is - az az ötletem, hogy összetekerve fém spagettis dobozban tartom őket. Ha kész lesz, beszámolok róla:-)MWnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-884416171414880519.post-60068001175069630182013-05-04T21:23:29.834+02:002013-05-04T21:23:29.834+02:00próbáld ki eperből! Nagyon egyszerű és nagyon fino...próbáld ki eperből! Nagyon egyszerű és nagyon finom! :-)Annahttps://www.blogger.com/profile/02733819895963094350noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-884416171414880519.post-31653347039383178472013-05-04T18:42:18.875+02:002013-05-04T18:42:18.875+02:00Szia
Iga nem most írtad ezt a posztot, de most tal...Szia<br />Iga nem most írtad ezt a posztot, de most találtam rá, rád. Szeretném a gyümölcslap aszalást kipróbálni a napon. A gázt sajnálnám 10 órán át égetni. Remélem leszek olyan eredményes mint te. Édesség alternatívaként kerestem egy ilyen megoldást Köszönöm a tippet.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/17425560849821631992noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-884416171414880519.post-27437682951514350492012-09-10T16:36:28.770+02:002012-09-10T16:36:28.770+02:00Ha most kikutyulod, reggelig megszikkad a sütőben ...Ha most kikutyulod, reggelig megszikkad a sütőben 40-50 fokon, és holnap már ehetitek is!Annahttps://www.blogger.com/profile/02733819895963094350noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-884416171414880519.post-47964566286617859992012-09-10T14:36:50.918+02:002012-09-10T14:36:50.918+02:00Ó köszönöm a csodás fotókat, a kísérleti erdemény ...Ó köszönöm a csodás fotókat, a kísérleti erdemény megosztását! Olyan vagyok mint egy gyerek, most én is akarok gyümölcslapot kenni :) Délután fél három van, ma már nem kezdek neki, de holnap...:)Timihttps://www.blogger.com/profile/05365937277146752261noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-884416171414880519.post-60768855421873363202012-08-27T11:04:21.118+02:002012-08-27T11:04:21.118+02:00Persze, bármiből jó! Sőt vegyesen is! Ha nagyon íz...Persze, bármiből jó! Sőt vegyesen is! Ha nagyon ízetlen, még Xukrozni is lehet vagy egyéb ízesítéssel...<br />Ha sok a leve, óvatosan öntjük, csak legfeljebb lassabban szárad. Vagy kevered banánnal.<br />Nagyon finom az epres meg az őszibarackos.<br />Sokat csináltam birsből, mert nem akartam sajtot vagy lekvárt főzni belőle. Annahttps://www.blogger.com/profile/02733819895963094350noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-884416171414880519.post-55306384995176567112012-08-27T10:47:59.731+02:002012-08-27T10:47:59.731+02:00Köszi a dicséretet, Cicó:) Igen, bármilyen gyümibő...Köszi a dicséretet, Cicó:) Igen, bármilyen gyümiből jó, de erről Willsonnak vannak tapasztalatai. Ne legyen sok leve, ez alap.<br />Üdv,<br />MWAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-884416171414880519.post-85457798050054408812012-08-26T20:52:09.381+02:002012-08-26T20:52:09.381+02:00Ez gyönyörű lett, én meg köszönöm mindkettőtöknek,...Ez gyönyörű lett, én meg köszönöm mindkettőtöknek, a kísérletet, a szép képeket, tapasztalatokat. A gyümölcslapok biztos más gyümölcsökből is jók, körte,szilva, kevésbé lédús őszi-, sárgabarack.<br />Üdv:<br />Macskacicó.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-884416171414880519.post-6743463706245913512012-08-26T15:19:11.996+02:002012-08-26T15:19:11.996+02:00Én pedig köszi az értékes tanácsokat és azt, hogy ...Én pedig köszi az értékes tanácsokat és azt, hogy közzétetted az eredményt:)<br />Üdv,<br />MWAnonymousnoreply@blogger.com