egészséges, paleoós gyümölcslekvár,
főzés- és adalékok nélkül készítve,
nyers felhasználásra
hidegen vagy langyosan fogyasztjuk
vagyis nem főzzük bele a gyümölcs-szószba, krémekbe,
nem sütjük a sütikbe!
Nyáron
az eltenni való gyümölcsöt
aszalással tartósítottam
/kíméletesen 43 fokon/
Ha lekvárra, kompótra van szükségem, egy adagot előveszek és beáztatom langyos vízbe, amíg fel nem puhul.
A lekvárnak valót
kivéve a vízből
mennyiségtől függően
mozsárban, turmixban vagy kézi mixerrel
alaposan összetöröm, pépesítem
Ha vad savanyú, pici Steviával,
ha nagyon édes, kevés citromlével ízesítem
Paleocsintába kenve, feltekerve, csak enyhén melegítem, hogy továbbra is nyers maradhasson.
Császármorzsa mellé is langyosan adjuk.
Süteményekhez: a sütés után kihűlt tészta tetejére, a piskótatekercsbe, vagy a zserbólapok közé utólag kenjük fel.
Kompótnak:
megfelelő mennyiségű vizet eritrittel, bio-citromhéjjal, fűszerekkel összeforralunk és leszűrjük.
Amikor 40 fokra lehűlt, hozzáadjuk az aszalványokat,
némi citromlevet és a hűtőben hagyjuk összeérni
Hideg gyümölcsleves is készülhet belőle, tojássárgájával, kókuszkrémmel behabarva, ízesítve és behűtve
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése