Én most vegyesen használtam ilyet is, olyat is...
Elkészítés:
1 liternyi tiszta vizet föltettem főni
- 3-4 evőkanál Eritrittel,
- mokkáskanálnyi Steviával,
- pici sóval,
- fűszerekkel: szegfűszeg, fahéj, bio-citromhéj, forraltbor fűszerkeverékkel, de ízlés szerint más is lehet (bio-narancshéj, gyömbér, ánizs... stb).
Amikor elkészült ez az alaplé, leszűrtem, félretettem hűlni,
majd belecsavartam fél citrom levét
Közben
2 tojás sárgáját kikevertem 3 dkg olvasztott kókuszolajjal,*
és egy lapos kanálnyi makadámdió liszttel,
és egy lapos kanálnyi makadámdió liszttel,
a kézmelegre hűlt fűszeres alapléből hozzáöntöttem kb.1 dl-t
gőz fölött az egészet óvatosan, folyamatos kevergetéssel, besűrítettem, és hagytam meghűlni.
A többi, már kihűlő alaplébe (max. 40 fok) belekerültek az aszalt szilva, -alma, -barack, -füge, és a mélyhűtött meggy szemek.
Majd rájuk a langyos, tojásos habarás.
A hűtőszekrényben egy nap alatt összeérnek az ízek,
de frissen is finom.
A tojás miatt érdemes a maradékot hűtőben tárolni és hidegen fogyasztani, mert melegítéskor összeugrik, megpelyhesedik benne a tojás. Azért ehető de kinézetre már nem ilyen gusztusos!
*kókuszolaj helyett kókuszkrémet vagy Ghee-t is használhatunk...
Megj:
Egészségünk érdekében igazítsuk a gyümölcsmennyiséget
a naponta elfogyasztható napi gyümölcsadag-ajánlathoz .
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése