Régi magyar hagyomány szerint újév első napján
disznóhúst kell enni, mert az kitúrja az évre a szerencsét...
A kocsonyát előre el lehetett készíteni, hogy a vendéget,
az újév köszöntőt meg lehessen kínálni.
Hozzávalók:
- kocsonyahús:
- egy kevés füstölt hús
- félbe vágott hagyma (1db), -fokhagyma (sok)
- só
- csöves (erős)paprika, ételízesítő
Elkészítés:
A kocsonyahúst megtisztítottam, megmostam és a hozzávalókkal együtt hideg vízben föltettem főni.
A forrás kezdetétől kislángon, lassan főztem addig, amíg a csonttól elválik a hús.
Majd leszűrtem, a levet kitettem a hidegre megdermedni, hogy a zsírt könnyen le tudjam szedni egyben a tetejéről.
közben a húst kicsontoztam és szétraktam tálkákba.
A zsírtalanított levet újra fölforraltam, egy kevés hideg vizet löttyintettem rá, hogy tisztuljon, majd feltöltöttem a tálkákat.
Amikor megdermedt, tányérra borítva tálaltam
Egyikből paleós torta lett
barátságos lett. Isten éltessen!
VálaszTörlés