Elkészültünk a Húsvéti Gyertyatartóval.
*** |
A nagyböjt folyamán a reggeli kávéhoz felhasznált tojások héját rendszeresen kimostam, kiszárítottam és összegyűjtöttem.
A hétvégi órákon ezzel dolgoztunk, kisebb darabokra tördeltük
és kis szalmakoszorúkra ragasztottuk fel.
Így készültek el a húsvéti ajtó-kopogtatók
vagy a gyertyagyűrűk az ünnepi gyertyához.
** **
Vasárnap dolgozom, de szombat este csináltam egy nagy adag
RAKOTT KEL -t
Hozzávalók:
- Egy kisebb fej kelkáposzta
- fél kg darált hús
- 1 fej hagyma
- 1 kanál zsír
- só, bors, pirospaprika, Vega-mix
- 3 tojás sárgája
Elkészítés:
A kelkáposztát széles csíkokra daraboltam és forrásban lévő sós vízben kissé előfőztem. Tésztaszűrő tálba kiszedtem és hagytam lecsöpögni.
Közben a hagymát felkockáztam, a zsiradékon megfuttattam és a darált húsból meg a fűszerekből kevés vízzel finom pörköltet készítettem.
Félig kész állapotban szűrőkanállal kiszedtem a pörköltből a husi nagy részét, egy tálban elhabartam a három tojás sárgájával és egy kevés szafttal.
A sütő tálba leraktam egy sor párolt kelkáposzta csíkot, erre rétegeztem a húsos keveréket, amit befedtem a maradék káposztával. A tetejére daraboltam egy pici, 2 dkg-os vajat , és
a sütőben, 180 fokon 20percig sütöttem.
a sütőben, 180 fokon 20percig sütöttem.
A végén rövid ideig bekapcsoltam rá a grill funkciót, hogy gusztusos szép színe legyen.
útra is csomagoltam
hidegen is finom volt
jutott belőle még a fagyasztóba is, olyan nagy adag lett.
A szaftos pörköltmaradékból, zöldségekkel felturbózva,
hamis-gulyásleves készült.
***
ezt a koszorút V. Nagy Katalin készítette.
** ** A többi (az oldal alján):
http://napra-forg.blogspot. com/2011/04/formakoteszeti- stilusu-kompoziciok.html
** ** A többi (az oldal alján):
http://napra-forg.blogspot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése