P.ALMARÓZSA
Elég vastagnak sikerült a beiglim tölteléke, és még így is maradt ki egy kevés, azt hasznosítottam némi "aszalt" almával kiegészítve. Persze csak kissé megfonnyasztottam, hogy jól tudjam formázni.
Azért , szerintem jó lett.
Hozzávalók /a tésztájához/:
1 tojásfehérje,
5 dkg vaníliás nyírcukor
szükség szerint egy kevés mandulaliszt
3-5 dkg vaj
késhegynyi szódabikarbóna, só
1 kanál citromlé, pici víz
A töltéshez: 4 db alma, szeletelve, aszalva
A megfőzött, bekevert, de kimaradt beigli töltelék
(diós v. mákos)
Elkészítés:
Az almákat félbevágjuk, kicsumázzuk és felszeleteljük.
Citromos vízben megfürdetjük, szűrőbe kiszedve lecsöpögtetjük, aszalógépben 42 fokon (esetleg radiátor tetején - sütőpapíron), megfonnyasztjuk (annyira, hogy megpuhuljanak és lehessen őket hajlítgatni!).
A darált diót, mandulát, a vaníliás-xukrot, vajat, tojást,
szódabikarbónát, pici sót, némi vízzel és citromlével
a mandula liszt segítségével
cipóvá dagasztunk,
szilikon lapon, sütőpapír alatt kinyújtjuk
és megfelelő méretű köröket
szúrunk ki belőle.
Muffin-sütőlapon a papírkosárkákat kibéleljük velük és közepes hőfokon világos színűre sütjük.
Még melegen
a (maradék) mákos vagy diós tölteléket belekanalazzuk,
és ebbe az aszalt almaszeleteket rózsaformán belenyomkodjuk.
Langyos sütőben, aszaló fokozaton még egy kis ideig szárítjuk.
Hűtőszekrényben lehűtjük, hogy jól megdermedjen
Jó ötlet, kipróbálom! Persze, hogy maradt töltelék...:-)
VálaszTörlésÜdv,
MW
Teszek még föl képeket...
VálaszTörlés