Húsvét közeledtével
rendszeresen gyűjtöttem és kimostam az üres tojáshéjakat öntőformának
rendszeresen gyűjtöttem és kimostam az üres tojáshéjakat öntőformának
Elkészítés:
Fölkockáztam a főtt tojást, a sonkát és apróra vágtam az újhagymát
és
betöltöttem a tojáshéjakba
a tetejére egy csipet torma került
Aszpikot főztem zselatinból (megsózni!) és a langyosra hűlt, kellemesen sós lével óvatosan föltöltöttem
A hűtőszekrényben jól megdermedtek,
majd meghámoztam a tojásokat
Szuperjó!!!
VálaszTörlés:-))
TörlésNagyon szép, és gusztusos. Dekoratív!
Törlés...csak azt sajnálom hogy ma találtam rá erre a szuper ötletre!
VálaszTörlésJövőre kipróbálom!
Köszönjük szépen!
Az én hibám! Későn tettem fel... (a Vitálon is fenn van, MW képeivel)
TörlésTalán Anyák napjára még elsüthető, főtt, felkockázott leveszöldségekkel, a húsleves levéből készített aszpikkal, levesbetétnek... Sajnos lehűti a levest, ez hátránya. De mutatós.
Szia Anna! Hogy tudtad így kilyukasztani a tojások tetejét felhasználáskor, hogy ugy-e egyben maradjon formának, s ne törjön szana-széjjel?Köszi
VálaszTörlésKocogtattam egy hegyes körömollóval, mint a kiscsibék... :-)
VálaszTörlésAmíg tele van, egész stabil. Aztán, hiszed vagy nem, körbevágtam! :-)) és kiráztam a belsejét és a csap alatt kimostam.
Próbáld ki! Tök egyszerű!
Nagyon jó!
Törlés...és ahogy tavaly mondtam, idén elkészült. Tökéletes, és nagyon finom. Köszönöm a receptet!
VálaszTörlésEsetleg egy fotócskát kaphatnék?... -Feltenném ide.
Törlés(info@sajoanna.hu)
Elképesztően kreatív! Gratulálok! :)
VálaszTörlésKöszönöm! :))
Törlés