2012. március 10., szombat

PERGELTKÁPOSZTA -sült kolbásszal


 




 










 


Fél kg finom savanyú káposztát 
alaposan kimosunk egy-két lében 
és jól kinyomkodjuk.



Serpenyőben 2 kanál libazsírt melegítünk, amikor forró, rátesszük a káposztát. 
Újra kell ízesíteni: 
só, őrölt kömény, bors, egy kis babérlevél, esetleg finomra aprított hagyma és sok-sok összetört fokhagyma. 
  







Gyakran kevergetve megpároljuk, 

a végén kicsit lesütjük.















Forrón, sült kolbásszal (sült hússal, fasírozottal, grill csirkével, vegáknak: mandulángossal, lapcsánka-val stb.), 
köret és kenyér nélkül fogyasztható.


(Nyűgösöknek és finnyásoknak tettem mellé egy kevés diófélét...)

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése