A lefagyasztott, elősütött hasáb tök-ből nem csak rósejbni, hanem egyéb, burgonyát helyettesítő étel is készülhet. (***)
Mivel most hús/kolbász- mentesen készítettem, nemcsak magában fogyasztható, de sült húsok mellé köretnek is jó.
Hozzávalók:
- elősütött hasábtök
- főtt tojások
- kókuszzsír
- tojássárgája
- citromlé, só
- szalonna
a mirelit hasábtököt kiolvasztottam
a tojásokat fölszeleteltem és
ezeket egymásra rétegeztem,
megsóztam,
rétegenként meglocsoltam
tojássárgája+egy kevés citromlé+olvasztott kókuszzsír+só
"majommézzel" , ami a tejfölt hivatott helyettesíteni
letakartam szalonna szeletkékkel és
a sütőben ropogósra sütöttem
variálhatjuk sonkával, kolbásszal, hagymával, fokhagymával, csilivel, főtt zöldségekkel (brokkoli, karfiol), stb -ízlés szerint
Megjegyzés:
(***)
Annak idején, még nyáron, a sütőtököt féléretten, zölden szedtem le, szeleteltem, kókuszzsírban elősütöttem és tettem a mélyhűtőbe. Így esélye sem volt megédesedni!
Ezért alkalmas a krumpli helyettesítésére.
Érett sütőtökkel ne próbálkozzunk, mert nemcsak hogy édes, de határozott, karakteres illata is van!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése