Csokoládéból is és kakaóporból is elkészíthető.
Alacsony szénhidrát-, ugyanakkor magas kalória tartalmú a sok kókuszvaj miatt , ezért a fogyókúrás paleó-diétába is könnyen beilleszthető (főleg a kakaós).
Cukorbetegek is nyugodt szívvel fogyaszthatják...
Hozzávalók:
- 300 g étcsokoládé (xillites vagy hagyományos)
- 300 g kókuszzsír (eredetileg vaj v. vajzsír: Ghee)
- 130 g őrölt eritrit (porXukor0)
- 1 mokkáskanál Stevia (elhagyható!)
- fél deci narancslikőr (sütéskor az alkohol elpárolog)
- 8 egész tojás
Elkészítés: [FONTOS A SORREND!]
[1]
A sütőt bekapcsoltam 180 fokra (előmelegítjük)
[2]
Egy 20-22 cm átmérőjű, levehető oldalú tortakarika alsó lapját sütőpapírral lefedtem, és így fogattam bele a keretbe
megnedvesített papírcsíkkal kibéleltem és
a keretet kívülről
alufóliába csomagoltam úgy,
hogy ne szökhessen bele majd a víz
[3]
Vízgőz felett felolvasztottam a táblacsokikat, a kókuszzsírt,
belekavartam a porXukrot,
a likőrt és a Steviát
simára kevertem és levettem a gőzről, hadd hűljön
[4]
a tojásokból hosszan, magas fordulaton kemény habot vertem
[5]
több részletben hozzákevertem a langyos, olvasztott csokikrémet
(ami kézmelegnél melegebb, de nem forró, úgy 40-50 fokos, nehogy rántotta legyen belőle)
(a habnak össze kell esnie közben és a masszát teljesen egyneműre kell keverni)
(ami kézmelegnél melegebb, de nem forró, úgy 40-50 fokos, nehogy rántotta legyen belőle)
(a habnak össze kell esnie közben és a masszát teljesen egyneműre kell keverni)
Az előkészített tortaformába töltöttem,
[6]
a tepsibe ujjnyi vizet öntöttem köré
180 fokon,
30 percig "sült"
(párolódott)
hagytam kihűlni
[7]
kihűtés után,
megmelegített késsel
körbevágtam, kizsaluztam,
tálcára tettem
Ez egy krémes jellegű, finom csokitorta.
Hűtve érdemes tárolni és tálalni, friss gyümölccsel, tojáshabbal, paleós vanília-öntettel
A maradékot fölkockáztam, beleforgattam kakaóporba és beraktam a mélyhűtőbe
A sok tojás miatt fagyasztva kell tárolni!
Finomabb, mint a trüffel (Truffles) csoki!
(az összetevői miatt pedig teljesen egészséges)
A sok tojás miatt fagyasztva kell tárolni!
(az összetevői miatt pedig teljesen egészséges)
Így is lehet:
(táblacsoki helyett kakaóval)
ilyen volt... |
Egyiket 180 fok helyett 150-en sütöttem. Jó lett így is, de a belseje nagyon krémes, lágy maradt, ami kihűlés után sem dermedt meg. Beraktam az egészet a fagyasztóba és egy óra alatt csokifagyi torta lett belőle! Jól szeletelhető, mint egy parfé és nagyon finom volt!
VálaszTörlés(csak a csokis rántottát kellett a múltkor tűzre vetni! :-))