Hozzávalók:
- 1,5 kg zsírosabb baromfi-, disznó-, marha-, vadhús, stb:
pacal, egyéb beszerezhető belsőségek...
- 1 gerezd tisztított fokhagyma
- 1 szál sárgarépa
- só, víz
- 3 keménytojás,
- 1 közepes méretű alma (elhagyható)
Elkészítés:
A hozzávalókat kuktában, forró vízben felraktam főni, és addig főztem a legkisebb lángon, amíg a pici csontok megpuhultak kissé, hogy majd darálni lehessen
A sűrű levest átszűrtem és hagytam meghűlni
kicsontoztam
ledaráltam, kiegészítve
pár keménytojással
kinyújtottam sütőpapír között |
bekockáztam |
majd
aszalógépben, a legmagasabb fokozaton (63 fok)
ropogósra szárítottam
(légkeveréses sütőben is lehet, 75 fok körüli hőmérséklet ideális, kissé nyitott sütőajtó mellett)
Pipiropi, pipi-chips
A főtt csirkebőr egy részét félretettem, megszárítgattam
sütőben ropogósra sütöttem
...
finom volt, szerettük...
még én is!
Jó ötlet. Ilyet magunknak is készíthetnénk :) Az indiánoknál szokás volt a pemmikán készítése (levegőn, napon szárított hús és vadbogyók keveréke). Kikísérletezhetnél valami ilyesmit is...:)
VálaszTörlésRajta leszek! Még ez sem tökéletes, nagyon morzsálódik... (talán nem elég zsíros!?..)
VálaszTörlés