Morzsabál
Milyen kedves kifejezés... Romeltakarítás, rendrakás, még egy koccintás a megmaradt félüveg borral, egy kis fecsegés, kiértékelés, aztán holnaptól indulhat a szekér.
Lassan vége a nyárnak, beindul a szervezés. Ősztől szeretnék kevesebbet dolgozni, de nem hiszem, hogy sikerülhet.
Ma valami egyszerű, gyors, meleg ételt akartam összeütni,
így készült el a
sárgarépa leves
Hozzávalók:
- sárgarépa (reszelve)
- 1 kanál libazsír
- petrezselyemzöld
- só, őrölt bors, vegamix
Elkészítés:
A sárgarépát lereszeltem
(lehet finomabbra is)
Fazékban, a zsíron megfonnyasztottam, kicsit pároltam,
majd hideg vízzel felöntöttem.
Sóval és a fűszerekkel puhára főztem.
Most azonban levesbetétet csináltam hozzá:
májgombóc:
Hozzávalók:
- egy db főtt csirkemáj
- egy db tojás (sárgája)
- apróra vágott petrezselyemzöld
- pici őrölt bors
Összekevertem a májat a petrezselyemmel, borssal és annyi tojássárgájával, hogy a lassan fövő levesbe galuskákat szaggassak.
Pár percig főztem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése