Hozzávalók:
- 4 kanál darált dió
- 4 tojás
- 4 kanál vaníliás Xukor0
- kevés szódabikarbóna,
- 1 ek citromlé, 1 ek lenmagolaj
- késhegynyi só
- 4 dkg (kókusz)vaj
- 1 kanál nyírfa-porcukor
- 1 kikapart vanília
- 1 tojássárgája
- 2 dl Xukros limonádé
- 4 zselatin lap
- tisztított, darabolt gyümölcsök
Piskóta sütés:
A tortaformát kikenjük vajjal és a hűtőbe tesszük...
A sütőt előmelegítjük 200 fokra,közben a
4 tojás fehérjét pici sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a nyírfacukrot, a 4 sárgáját, a citromlevet, lenmagolajat, végül a szódabikarbónával jól összekevert darált diót.
A lehűlt tortaformába beleöntjük, elegyengetjük és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
Hagyjuk a sütőben kihűlni.
Közben kikeverjük a vaníliás krémet, amit a kihűlt piskótalapra egyenletesen, óvatosan felkenünk.
A limonádét és a zselatinlapokat összemelegítjük, hagyjuk meghűlni és egy ecsettel felhordjuk a gyümölcsökre,
majd hűtőbe tesszük, hogy a zselatin jól megkössön .
Gyümölcs nélkül. csokikrémmel is finom:
Krém = Kakaópor + porXukor + (kókusz)vaj + tojássárgája
Pörkölt, darált dióval megszórtam, aszalt meggyel díszítettem
Gábor így süti:
T/T blogról szedtem le: "15 tojást szétválasztok, 1 dl kókuszzsírt felolvasztok. A sárgáját eritrittel és a kókuszolajjal felverem, a fehérjét eritrittel felverem kőkeményre. 10 dkg kókuszlisztet egy zacsi sütőporral (opcionális) összekeverem, és az egész cuccot összekeverem. Egy üveg meggybefőttet lémentesítve belekeverek a trutyiba, és tepsibe öntöm, sárgásbarna színig sütöm 24x30-es tepsiben (ha jól emlékszem a méretre). 12 nagy kockára vágom, egy kocka több mint egy tojást és kevesebb, mint 1 dkg kókuszlisztet tartalmaz."
Jelentem: kipróbáltam, természetesen a kompót nélkül!
Hozzátenném: én soha nem sütnék a piskótába gyümölcsöt, inkább az elkészült süti mellé vagy a tetejére nyersen, zselében.
Ellenben egy kevés sót tennék a tojásfehérjéhez, mert úgy finomabb lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése