/sonkás "tészta"/
Paleoósan
Hozzávalók (egy adag) :
- 10 dkg főtt sonka
- 3 tojásfehérje
- pici víz
- esetleg fűszerek, én nem tettem bele még sót sem
- 1 kanál kókuszzsír a kisütéshez
Elkészítés:

A főtt sonkát megdaráltam

Majd összekevertem a tojásfehérjével és annyi vízzel, hogy elég lágy maradjon a massza.
Egy negyedórányi pihentetés után serpenyőben, forró zsíron megsütöttem, közben folyamatosan törögettem, hogy morzsás legyen.


Reszelt kemény, érett sajttal vagy
elmorzsált főtt tojássárgájával fogyasztható (kicsit megsóztam)
Reggelinek
vagy
egy gazdag zöldségleves után második fogásnak kiváló
- A massza, palacsinta szerű kis lángosoknak is kisüthető,
kicsit bővebb kókuszzsírban
Pizza alapnak, melegszendvicsnek is kiváló,
meg kenyérszeleteknek is
- Ha a tojásfehérjét az összekeverés előtt habbá verjük,
akkor még könnyebb morzsát kapunk (ill. felhőlángost)
- Böjtös napokon sonka helyett fölaprított gombát
(zsírral kiegészítve, enyhén fűszerezve) használhatunk
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése