Hozzávalók:
- 2 ek. darált, xukrozott mák (maradék)
- 1 egész tojás
- 4 dkg darált mandula*
- szükség szerint a besűrítéshez egy kevés magliszt:
- 1 evőkanál lenmagolaj
- késhegynyi szódabikarbóna
- vanília(aroma), pici só
- 1 evőkanálnyi citromlé
Az alapanyagokat összekevertem, jól összedolgoztam,
a legvégén hozzáadtam a citromlevet
Egy bőszájú poharat kikentem vajjal és belenyomkodtam egyenletesen a nokedlitészta sűrűségű masszát
ilyen volt...
mikróban 2,5 perc /750 Watt/
és ilyen lett...
majd kiborítva a formából visszatettem 4 percre a grill alá.
Kivajazott
fém vagy szilikon, kicsi, kuglóf-formában
vagy 2-3 nagyobb muffin kosárkában is süthetjük,
előmelegített, forró sütőben 15-20 perc alatt elkészül.
(Rá kell nézni, nehogy megégjen!)
vagy 2-3 nagyobb muffin kosárkában is süthetjük,
előmelegített, forró sütőben 15-20 perc alatt elkészül.
(Rá kell nézni, nehogy megégjen!)
szeletelve,
tálalva!
Jó reggelit!
Szép napot!
Uzsonnára
vajjal vagy magában, kávéhoz,
fagyasztott gyümölcs, -gyümölcsvelő mellé is fogyasztható.
/Ha mikrohullámú sütőben készítjük,
750 Watton: 2,5 perc, plusz 4 perc a grill alatt/
Gesztenyésen
is finom
mák és mandula helyett natúr gesztenyemassza*** került bele
*** (Maroni, mert abban kevés a nedvesség)
és kell bele egy kevés Stevia vagy Xukor0
*előáztatott mandulából
(áztatási idő 16-24 óra, a áztatóvizet elöntjük!)
a blansírozott mandulát nem kell áztatni!
Hihetetlen milyen jól néz ki! Azt mondd meg légyszi, hogy a nyers massza mennyivel emelkedett meg. Mostanában csak lepényeket sikerül sütni.
VálaszTörlésÉn mikróban csináltam...
TörlésA massza volt úgy 3 cm magasan a pohárban és kb 5 cm-re emelkedett fel. A szódabikarbóna mellé kell a citromlé, különben nem jön föl, tegyél hozzá bátrabban!
És ne bánkódj, szerintem őseink is lepényeket sütöttek... :-)