amiben sem túró, sem tej, sem liszt,
sem egyéb paleótlan összetevők nem szerepelnek
Hozzávalók:
- 15 db friss, egész tojás
- 1,5 l tisztított víz
- mokkáskanálnyi só és Stevia
- 2 vanília rúd héja
- 6 dkg vaj
- 4 evőkanál Xukor0
- vanília kaparék
- 5 dkg mazsola
- Reszelt bio-citromhéj, citromlé
Elkészítés:
A vizet felraktam főni sóval, Steviával és a vaníliával, közben a tojásokat feltörtem, és botmixer segítségével egyenletesre összehabartam.
A homogenizált tojáslét a forrásban lévő vízbe csorgattam (vanília előtte kivéve!) és egyenletes keverés közben megfőztem.
Sűrű szűrőn leszűrtem a levét, és a fönnmaradt masszát
még melegen megízesítettem: Xukor0, vanília, mazsola,
citromlé és citromhéj reszelék és
citromlé és citromhéj reszelék és
kb. 6 dkg vaj (ami a melegtől ráolvadt).
Alaposan összedolgoztam, majd a hűtőben jól lehűtöttem, hogy a vaj a préseléskor ne folyjon ki a vízzel együtt.
Egy nagyméretű szitát kibéleltem gézlappal és a hideg masszát beletöltöttem
Egy idő után, mikor már nagyjából kicsorgott, súlyt raktam rá és így préseltem tovább 1-2 óra hosszat.
Ezután már csak tálcára tenni és díszíteni kellett...
én friss gyümölcsökkel
amit a nyuszi, csokival bevont aszalványokkal turbózott fel
szeletelhető |
Nagyon jól néz ki! Szeletelve nincs véletlenül fotó? Kíváncsi lennék a belsejére is.
VálaszTörlésSajnos.... mielőtt lefényképeztem volna, szétszedték...
VálaszTörlésA belseje is ugyanilyen tömör, sárga, teli mazsolapöttyökkel...
A következőről majd készítek képet.