Hozzávalók (1 személyre):
- 5 dkg gesztenye
- hagyma
- szalonna
- pár karika kolbász
- babérlevél, fokhagyma,
- só, pirospaprika, bors
- Vega-mix
- pár csepp ecet (opcionális)
a sűrítéshez
- 1 tojás sárgája
- kókuszzsír
Elkészítés:
A szalonnakockákat kiolvasztottam
A zsírban a finomra vágott hagymát üvegesre pároltam
Tettem rá pár kolbászkarikát, pirospaprikát,
az ételízesítőt és felöntöttem vízzel
Kevés fövés után hozzáadtam az előfőzött gesztenyéket, babérlevelet, összetört fokhagymát,
sót, pici borsot.
Amikor megpuhult a gesztenye,
párat kivettem,
villával összetörtem és rántás helyett visszatettem a levesbe
(ilyenkor lehet ízesítésként hozzátenni még pár csepp ecetet)
elzártam, levettem a tűzről,
és
kókuszzsírral kikevert tojás sárgájával behabartam.
Csipetke helyett szezámlisztes morzsóka'-val tálalható
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése