Hozzávalók:
- 6 db sós cukkini-paleocsinta
- csirkepaprikás (6 felső combból)
- 2-4 tojás sárgája
- 2-4 dkg vaj
- só, bors, kevés citromlé
Egy lecsós alappal, csirkepörköltet készítettem
leszedtem a bőrét, a húst kicsontoztam és fölaprítottam
A tojásokból a vajból és a pörköltlé egy részéből gőz fölött, állandó keverés mellett sűrű mártást készítettem,
egy kevés fehérborssal, sóval és citromlével beízesítettem
egy részét félretettem,
a többit összekevertem a felaprított/feldarált pörkölttel
betöltöttem a paleocsintákat
leöntöttem a maradék szafttal.
szórtam rá egy kevés szalonnapörcöt
és átmelegítettem
A felöntő szaftba itt a végén kerülhet ízesítésnek más fűszer is,
egy kis reszelt szerecsendió vagy egy pici szarvasgomba... stb.
gombaszósz
-al is megbolondítható
Buliba, elvitel előtt, így nézett ki:
a helyszínen, melegítés után, középre jött a forró gombamártás |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése