1.
Cukkini eltevés:
Hozzávalók:
- 3 kg cukkini kockára vágva,
- 7 dl 10% -os ecet,
- 1,20 kg cukornak megfelelő Stevia
A cukkinit feltesszük főni az ecettel, Steviával, fűszerekkel...
Nem kell puhára főzni (az ecet miatt amúgy sem tud),
a habot le kell szedni.
Üvegbe rakjuk,
ha már nem túl forró, lezárjuk,
én száraz dunsztban szoktam hagyni 2-3 napig.
/hús mellé savanyúságnak is kitűnő/
2.
Édes-savanyú cukkini
Édes-savanyú cukkini
csirkehússal
A felkockázott csirkehúst vöröshagymán pár percig párolom,
és akkor ráteszek :
- 1 kis doboz paradicsompürét
- 3-4 apró paradicsomot
- szálasra vágott piros, fehér és zöldpaprikát, (mikor milyen van éppen a hűtőben)
- az édes-savanyú cukkinit (a levéből csak keveset. Nem szoktam mindet, nehogy túl savanyú legyen)
- sárgarépakarikát
- zellert, kockázva
Ezt rövid ideig összefőzöm, amíg a hús megpuhul.
...
Jó étvágyat!
-Kata-
Kata köszönjük a receptet! Jól sikerült az eltevés!
Ha erre jársz, üzenném, hogy nézd meg a "Tökliszt" posztot. Ha azt használod, nem fog viszketni a kezed, mert nem magliszt, és finom dolgokat lehet belőle készíteni. Minden eddigi lisztnél jobb! És olvasd el az alábbi cikket:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése