felnőtteknek kávéval
gyerekeknek kakaóval
gyors táplálék, elsősorban az agynak, az idegeknek,
a szívnek, a keringésnek, a kiválasztásnak... stb
vitalizál, élénkít, roborál, felkészít a napi stressztűrésre
jó megalapozója a vidám reggelinek, az indulásnak
Hozzávalók (1 adag):
-kávékrém (tej és tejszín helyett):
-kávékrém (tej és tejszín helyett):
- 1 evőkanálnyi VCO szűz kókuszolaj
- 1 tojássárgája
- 1 evőkanál Kollagén Peptid por
- édesítés: Glicin+Stevia (vagy Eritrit)
- 0,5 dl forró (tisztított) víz
- pici só
-kávé/kakaó:
- felnőttnek 1 adag lefőtt kávé
- gyereknek 1 dl vízben megfőzött kakaópor
Elkészítés:
0,5 dl forró vízben megoldottam a kókuszolajat
Hozzákevertem a Kollagén Peptidet,
az édesítőket, a sót, (ha kell, vaníliát),
majd egy (megmosott tojás) sárgáját
és
tejhabosítóval habosra kevertem*
Hozzátöltöttem a lefőtt kávét (vagy a felfőtt kakaót)
és máris melegen fogyasztható
/elmesélni tovább tart, mint elkészíteni!/
/elmesélni tovább tart, mint elkészíteni!/
Én szeretem vegyesen is,
vagy "a kávéban egy kocka étcsoki" -val.
/Kávé és kakaó nélkül is finom, sok vaníliával madártejszerű/
*/Egyszerre több adagot elkészíthetünk turmixban is, vagy botmixerrel/
*** Jótékony hatások ***
Kókuszolaj (-zsír) : Kiváló táplálék az agynak. Könnyedén átjut az agyér gáton, 60%-a gyorsan ketonná alakul. Magas laurinsav tartalma nagy hatékonyságú immunerősítő és antibakteriális hatású. Az epeutakat kikerüli, zsírra érzékenyek is bátran fogyaszthatják.
Kollagén Peptid por : Hidrolizált zselatin, mely a bőrbe, ínba, porcba, csontba, szembe, és minden egyéb kötőszövetbe is beépül, lassítja az öregedés hatását, kisimítja a ráncokat, táplálja az ízületeket. Fontos szerepet játszik a haj, fogak, szem és köröm egészségében. Támogatja az immunrendszert.
Bővebben: http://kollageninfo.com/
http://www.biobolt.e-tar.hu/
Tojássárgája : Ideális helyettesítője a tejfehérjének. Tartalmazza az összes esszenciális aminosavat, a zsíroldékony vitaminokat és fontos ásványi anyagokat. Magas zsírtartalma elindítja az epe-ürülést, ezzel megakadályozva a pangást és a kőképződést. http://hu.scribd.com/doc/
Kávé : A közhiedelemmel ellentétben igen egészséges, koffein tartalma pozitívan befolyásolja a vércukor/inzulin háztartást, klorogénsav tartalma a betegségmegelőző hatásáért felelős.
..."Számos vizsgálat igazolja, hogy a nagyobb mennyiségben naponta elfogyasztott kávé csökkenti a diabétesz, a szív- és érrendszeri betegségek, a rák, az Alzheimer és számos más krónikus betegség, köztük az elhízás kockázatát."... (Szendi Gábor) több:
http://www.tenyek-tevhitek.hu/
http://www.tenyek-tevhitek.hu/
Kakaó : Csökkenti a szorongást, a stresszhormonszintet, egyensúlyba hozza az anyagcserét és serkenti a bélflóra működését:
http://www.tenyek-tevhitek.hu/
http://www.tenyek-tevhitek.hu/
Édesítők : Mindegyik nulla kalóriás, nulla Glikémiás indexű cukorhelyettesítő.
A Glicin a cukoranyagcserét és az inzulintermelést optimalizálja (SZ.G.)
https://www.tenyek-tevhitek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése