Hozzávalók:
- 6 tojás kettéválasztva
- 6 dkg vaj
- 3 kanál eritrit
- Stevia (ízlés szerint)
- 1 szál vaníliarúd
- késhegynyi só
- 1 liter ivóvíz
Egy lapos lábosban föltettem főni a vizet
közben
a csipetnyi sóval felvertem a tojásfehérjét
A forrásban lévő vízbe, vizes kanállal, óvatosan nagy galuskákat szaggattam a habból

fedő alatt forraltam pár percig,
majd szedőkanállal kiszedtem
Amikor elfogyott a fehérje hab, tovább forraltam a megmaradt vizet a kikapart vaníliarúd héjával, majd félretettem hűlni.
Közben kikevertem a tojás sárgákat a vajjal, az eritrittel, a Steviával és a kikapart vaníliabéllel.
A langyos, vaníliás vízzel összeöntöttem,
gőz fölött, folytonos kevergetés mellett besűrítettem.
A forró madártejet ráöntöttem a habgaluskákra
![]() |
kihűlés után fogyasztásig a hűtőszekrényben tartom. |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése