Hozzávalók /személyenként/:
- 20 dkg darálthús
- 10 dkg karfiol és/vagy zellergumó
- tojás
- hagyma
- kókuszzsír
- fűszerek: só, bors, pirospaprika, ételízesítő
- tisztított víz
- 2 zöldpaprika
- Paradicsom-lé
- szezám-liszt
- Stevia (v. Xukor0)
- zeller levél
Elkészítés:
1. Húsgombócok:
a finomra vágott hagymát megüvegesítettem a forró zsíron,
és összedolgoztam a nyers darált hússal, a lereszelt zellerrel
és karfiollal, sóval, a fűszerekkel, majd a tojással.
a masszából diónyi gombócokat formáltam
2. Főzés:
Közben a vizet , egy kis sóval és a felszeldelt** zöldpaprikákkal, feltettem főni.
Egy idő után, lassú forrás alatt, egyenként, óvatosan,
beleraktam a gombócokat is. (ne kevergessük, csak
rázogassuk meg az edényt, akkor nem törnek össze)
Mikor már nem volt nyers a közepük sem,
a szezámlisztet egy kis friss paradicsomlével, kókuszolajjal és pirospaprikával
simára kavartam,
elkevertem a megfőtt húsgombócok levében,
felöntöttem a többi paradicsomlével, beízesítettem egy kis Steviával, zellerlevéllel, borssal, erőspaprikával (utóbbi elhagyható!)
és az első rottyanásig melegítettem.
közben
Hokkaidó-tök -ből hasábkrumplit sütöttem mellé köretnek.
**
a paprikákat megtölteni is lehet, de én nem szoktam
(úgysem eszem meg... felfúj!)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése