a köszvény okozója
a magas húgysavszint
( ...... )
"...A természeti népek köszvénymentessége a nagy húsfogyasztás és az alacsony glikémiás indexű szénhidrátok együttes fogyasztásának védőhatását igazolja.
( ...... )
A köszvény kockázata a napi C-vitamin fogyasztás mértékével arányosan csökken, napi 1500 mg felett már felére csökken a köszvény esélye (Choi és mtsi., 2009). A kávé fogyasztása ugyancsak védőhatású, napi hat vagy annál több kávé már 60%-kal csökkenti a köszvény kockázatát (Hak és Choi, 2008). ***
( ...... )
A paleolit táplálkozás visszaállítja azt az ősi üzemmódot, amelyben az esetlegesen magas húgysavszint minden előnyét élvezhetjük köszvény nélkül. Az emberi szervezet a számára optimális étrenden képes optimálisan működni"
Részletesen:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése