Hozzávalók:
- hal (fej, farok, szeletek, belsőség)
- hagyma
- paprika
- pirospaprika, só, csilipaprika
Elkészítés:
Fölkockáztam a hagymát és bográcsban föltettem főni a halfejjel, farokrészekkel, tisztított apróhallal
és a paprikával.
Amikor már ragadós volt a gőze megsóztam és átszűrtem.
(Nem kell lepasszírozni!)*
A tiszta lébe beleraktam a halszeleteket, az ikrát, haltejet, megszórtam pirospaprikával,
és újra föltettem a tűzre
Már csak nagyon rövid ideig kell főzni,
így a hal ízletes és zamatos marad.
(nem keverjük, csak rázogatjuk, ha kell)
Frissen forrón tálaljuk és fogyasztjuk
édes: túrós paleocsinta |
sós: túrós puliszka |
*megj:
a leszűrt főtt hagymát és haltörmeléket a tyúkok üdvrivalgással fogadták...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése