vagy galuska (?)...
Túrónk már van ( To-túró ), túrós tésztánk még nincs...
Kísérletképpen megpróbálkoztam a tojás-nokedli túróstésztává való átlényegítésével... Nem lett rossz, sőt nagyon is jó!
(ám a túrós tészta kitalálása még várat magára...)
(ám a túrós tészta kitalálása még várat magára...)
Leginkább, az általam igen kedvelt, de régóta hiányolt, túrós puliszkára hajaz az íze, aki azt szereti, ezt is élvezni fogja...
Hozzávalók /egy személyre/:
- 1 szelet füstölt szalonna
- 3 tojás fehérje
- 1 egész tojás (szétválasztva)
- 1 teáskanálnyi szezámliszt
- 1 csipetnyi só, őrölt kömény
Elkészítés:
A 4 tojásfehérjét simára kevertem a szezámliszttel, sóval, köménnyel, és hagytam fél órát pihenni
Közben a szalonnát apró kockákra vágtam,
kisütöttem,
majd kiszedtem a zsírból
és félre tettem
A serpenyőben visszamaradt forró zsírba
beöntöttem a szezámos masszát.
beöntöttem a szezámos masszát.
Mikor kicsit megdermedt,
a szokásos módszerrel, krumplitörővel, morzsásra törtem,
majd rátettem a sárgáját is és összesütöttem
A sült szalonnát megmelegítettem,
A To-túrót enyhén megsóztam
és ezzel fogyasztottuk
És tényleg elég hozzá 1 tk szezámliszt? Na, ezt kipróbálom :)
VálaszTörlésPersze, ha laposra simítod, akkor talán kettő! Láthatod, hogy folyós a massza sütés előtt.
TörlésSzuper finom lett! :) Annyi csak, hogy én nem totut használtam ( nekem már az sok a tojásból), hanem tejfölt ( persze, az nem paleolit)
TörlésKöszönöm szépen a receptet
Tényleg nem...
TörlésDe azért jó ötlet, köszi, mert sokszor nincs elég tojásfehérjém hozzá. A készen kapható Totuban nem bízom, meg őrült drága is, ezért nem veszek. A tejföl hirtelen meglódítja a vércukrot, azért ezt nem árt tudni! Esetleg jó érett parmezánnal is finom lehet, az már majdnem paleó :)