PALEOLIT
BRASSÓI APRÓ-PECSENYE
"Nem azért születtünk csúcsragadozónak, hogy zöldségen éljünk!"...
Hozzávalók:
- 2 szelet mangalica szalonna
- 0,5 kg színhús (pl. sertés, pulyka, nyuszi...)
- Só, bors, fokhagyma
- Víz (vagy az ízletesség kedvéért bor - az alkohol úgyis elpárolog!)
- 2 fej vöröshagyma
- Szezámliszt
- Liba- (vagy kókusz-) zsír
Elkészítés:
- A 2 szelet mangalica szalonnát feldaraboltam és kiolvasztottam (vigyázat, gyorsan füstöl!)
- A húst felkockáztam, és a forró zsírban kissé megpirítottam,
- Sóval, borssal ízesítettem, és egy kevés vízzel vagy borral,
- fedő alatt addig pároltam, amíg meg nem puhult
Amikor már puha, akkor néhány gerezd apróra vágott fokhagymát kevertem közé, és zsírjára sütöttem
közben:
2 fej vöröshagymát felkarikáztam,
beleforgattam szezámlisztbe és
forró kókuszzsírban ropogósra sült
A hagymákat kiszedtem papírtörlőre,
ami a felesleges zsiradékot felszívta
A ropogós szalma-hagymát a sült hús tetejére szórva tálalom
Céklával, fejes salátával,
vagy sok csemege- (nyáron kovászos) uborkával nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése