2012. február 16., csütörtök

Pizza - szigorúan paleoósan

  














Pizza-lap




Hozzávalók:

fél csésze lenmagliszt + víz
3 csésze áztatott , darált mandula 
2 evőkanál pirított szezámmag
1 csapott kiskanál őrölt köménymag
lapos evőkanálnyi só




Elkészítés:

A lenmaglisztet felöntöttem vízzel és pár órán át hagytam dagadni.
Közben ledaráltam a beáztatott , kiszárított mandulát és közepesen megpirítottam a szezámmagot.




Amikor kellően megdagadt a lenmag, összekevertem a hozzávalókat,








                                                    
majd kiterített szilikonlapon, 
sütőpapír alatt sodrófával kinyújtottam. 











A kinyújtott tésztát körbeszabtam,
ráfordítom egy sütőpapírra és a maradék anyagból körbekereteztem, hogy később a feltét ne folyhasson le róla.






Pizzakerékkel bejelöltem a szeleteket és sütőben 180 fokon 20 percig sütöttem.



A libazsíron előre megpárolt, megfűszerezett (paradicsom  szósz, bazsalikom, oregánó, rozmaring, kakukkfű) zöldségekkel: gomba, hagyma... 
és darabolt főtt sonkával: megpakoltam 


  



majd reszelt kemény sajttal vastagon megszórtam, ami a grillben ráolvadt.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése