Pizza-lap
Hozzávalók:
fél csésze lenmagliszt + víz
2 evőkanál pirított szezámmag
1 csapott kiskanál őrölt köménymag
lapos evőkanálnyi só
Elkészítés: A lenmaglisztet felöntöttem vízzel és pár órán át hagytam dagadni.
Közben ledaráltam a beáztatott
, kiszárított mandulát és közepesen megpirítottam a szezámmagot.
Amikor kellően megdagadt a lenmag, összekevertem a hozzávalókat, majd kiterített szilikonlapon,
sütőpapír alatt sodrófával kinyújtottam.
A kinyújtott tésztát körbeszabtam, ráfordítom egy sütőpapírra és a maradék anyagból körbekereteztem, hogy később a feltét ne folyhasson le róla. Pizzakerékkel bejelöltem a szeleteket és sütőben 180 fokon 20 percig sütöttem. A libazsíron előre megpárolt, megfűszerezett (paradicsom szósz, bazsalikom, oregánó, rozmaring, kakukkfű) zöldségekkel: gomba, hagyma... és darabolt főtt sonkával: megpakoltam |
Az írott történelem előtti idők ősrégi táplálkozása és életmódja, a hagyományos magyar- és keresztény tradíciókhoz igazítva "Én azért jöttem, hogy életük legyen, és bőségben legyen" Jn.10.10b
2012. február 16., csütörtök
Pizza - szigorúan paleoósan
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése