mákos |
Húsvéti kalács helyett, paleóban ajánlott magokból készíthetünk sós Kracker- szerű kenyérlapokat. Régen valami hasonló készítményt neveztek hamuban sült pogácsának. Sokáig tárolható, útra, uzsonnára vihető. Megkenhető szendvicsnek, használható pirítósnak, készülhet belőle melegszendvics... vagy magában, ropogtatni valónak.
Hozzávalók:
fél csésze lenmagliszt + víz
2-3 csésze áztatott
, darált mandula (helyettesíthetjük egyiket darálatlan, pirított mákkal, mint fent)
2 evőkanál enyhén pirított szezámmag
1 csapott kiskanál köménymag (lehet őrölt)
só (ízlés szerint)
Elkészítés:
A lenmaglisztet felöntjük vízzel és egy-két óráig hagyjuk dagadni.
Amikor kellően megdagadt a lenmag, összekeverjük a hozzávalókat, A lenmaglisztet felöntjük vízzel és egy-két óráig hagyjuk dagadni.
Közben ledaráljuk a kiszárított mandulát és közepesen megpirítjuk a szezámmagot (és a mákot).
És a felhasználásnak megfelelő
méretre és formára feldaraboljuk
Aszalógépben, vagy a szilikon lapon, rácson, 40 fokos sütőben több óráig szárítjuk
(sütni is lehet, 180 fokon 10-15 perc alatt kész.)
natúr |
tatár beeftaek-el |
/részletesebben: a kenyérpótló -nál/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése