A karácsonyi családi bulira ilyet készítettem. Sajnos a nagy rohanásban nem tudtam akkor lefotózni!
(Ezek a képek egy farsangi vendégségre készült, hasonló tálról készültek)
(Ezek a képek egy farsangi vendégségre készült, hasonló tálról készültek)
Mindenkinek ízlett, és észre se vették, hogy teljesen paleo...
Hozzávalók:
1 kg csirke máj , pulykamáj (vegyesen)
3 tálca szeletelt bacon szalonna
5 db főtt tojás
A bacon szeleteket keresztben félbe vágtam.
A májakat ketté vettem (a szívet különraktam, jó lesz a húslevesbe) .
A fél szeletekbe
egyenként belegöngyöltem egy-egy májat, majd sűrűn egymás mellé rakva
megpakoltam egy grilltálcát és így, egy tepsiben a sütőben megsütöttem.
Egy nagyobb, tálaló tálra megmosott salátaleveleket rendeztem és a
közepébe raktam (grilltálcástul) a kihűlt sültet. A saláta szívével,
apró paradicsomokkal és csilipaprikákkal, fogpiszkálóra szúrt
olajbogyókkal, ecetes gyöngyhagymával és félbevágott kemény-tojásokkal
díszítettem. Egy zacskó hámozott, egész mandulát serpenyőben kicsit
megpörköltem és egyenletesen rászórtam. Egy nagy tálnyi finom, házi,
vegyes savanyúságot vittem mellé. Kenyeret természetesen semmit, de nem
is nagyon hiányolták. A mandulát csipkedték hozzá, meg a zöldeket...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése