Fél kg darált húsból
1 fej apróra vágott hagymával
1 kanál zsiradékkal (én mangalica zsírt használtam)
pirospaprikával, sóval, ételízesítővel, kevés őrölt borssal, pici vízzel
pörköltet készítek.
pörköltet készítek.
Feleresztem levesnek és beleaprítok egy kisebb fej kelkáposztát.
Sózom, 2-3 gerezd fokhagymával ,és egy mokkáskanálnyi őrölt köménnyel ízesítem.
Fedő nélkül kell lassan főzni, amíg a kelkáposzta megpuhul.
Nagyon jó ízt adhat neki, ha belefőzünk egy kevés szalonnabőrt is!
Nagyon jó ízt adhat neki, ha belefőzünk egy kevés szalonnabőrt is!
Sűrű leves lesz belőle, 4 személyre,
tálalás előtt még megszórom egy kis borssal.
ha valaki szereti, felkarikázott házi-kolbászt is lehet főzni bele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése