3. a rózsaszín gyertya |
TOJÁSHABOS KÁVÉVARÁZS
/CUKOR- ÉS TEJMENTES KÁVÉ REGGELIRE/
/CUKOR- ÉS TEJMENTES KÁVÉ REGGELIRE/
Közvetlenül feltörés előtt jól megmosok egy tojást, elválasztom a sárgáját és habosra kikeverem egy púpos kanál nyírfacukorral.
Erre öntöm rá a frissen lefőtt kávét
(a forró kávé csírátlanít, ha nem lett volna elég a megmosás!)
Ha nem elég édes, egy szem steviával javítok rajta, és máris fogyasztható!
...Csak ennyi, ha sietek...
Hasonlít a kávés madártejhez.
de! trükkösebb, ha egy ici-pici sóval fölverjük a tojás fehérjét (por-xukorral édesíthetjük is) és rákanalazzuk a tetejére.
- (Steviával édesített, lassú forrásban lévő vízben, galuska szerűen ki is főzhetjük...)
- Csuda-finom és még roborál is! Vendégeknek is kiváló édesség. /Csak vigyázni kell, hogy ne legyen szalmonellás a tojás, ezért csak tyúktojás használható erre a célra és azt is mindig jól megmosom és szárazra törlöm közvetlenül a feltörés előtt. Vagy a hőkezelés az, ami biztonságot adhat még.../.
Szia!
VálaszTörlésNagyon köszönöm ezt a jó receptet! Isteni finom! Nagyon jól helyettesíti a tehéntejet (vagy akár a tejszínt is) a kávéba. :-)))))))))
Üdv Rád és házad népére!