DIÓMORZSA
MANDULAMORZSA
Hozzávalók (1 személyre):
- 1 tojásnyi tojásfehérje
- 4 púpos evőkanál darált dió* (Lehet kókusz vagy mandula is, de az utóbbinál a sütéssel még óvatosabban!!!)
- 1 kiskanálnyi vaníliás nyírfacukor
- 1 csipet só
- 1 evőkanál libazsír (vagy kókuszzsír)
- Kicsi szódabikarbóna (csak a gofrihoz)
Elkészítés:
Egy serpenyőben egy lapos evőkanálnyi zsiradékot felolvasztunk, és mielőtt nagyon felforrósodna, beleöntjük a diómasszát
Folytonos keverés közben apróra morzsáljuk, de vigyázzunk, mert hamar odakaphat!!! (kicsit sötétebb lesz, mint a hagyományos császármorzsa...)
gyümölccsel, gyümölcsvelővel, (banános)csokiöntettel fogyasztható
xukros darált mákkal jól helyettesítheti a mákos tésztát
Megjegyzések:
-Ha elég sűrű a nyers keverék, kevés lenmagolajat hozzákeverve (plusz még egy kicsi szódabikarbóna), és reggelire gyorsan, kiváló gofrit süthetünk belőle.
-Ha lágyabb a tészta, palacsinta szerű, un. paleocsinta is készülhet. Kicsit törékenyebb, óvatosabban kell forgatni.
*minden nyers magot előáztatva használunk
(áztatási idő 16-24 óra, a áztatóvizet elöntjük!)
Szia!
VálaszTörlésEz a recepted "életmentő" volt ma. :)Isteni finom!
Jaj, de örülök! Ha finom lett, az a te érdemed!
VálaszTörlésEnnél már trükkösebb morzsák is készültek, darált kesuból vagy mandulalisztből.
Én ma darált sonkából csináltam hasonlót, egy kis reszelt sajttal (természetesen sósan). Majd fölpattintom valahová.