2011. február 22., kedd

Mandulapászka Húsvétra

mákos











Húsvéti kalács helyett, paleóban ajánlott magokból készíthetünk sós Kracker- szerű kenyérlapokat. Régen valami hasonló készítményt neveztek hamuban sült pogácsának. Sokáig tárolható, útra, uzsonnára vihető. Megkenhető szendvicsnek, használható pirítósnak, készülhet belőle melegszendvics... vagy magában, ropogtatni valónak. 




Hozzávalók:

fél csésze lenmagliszt + víz
2-3 csésze áztatott , darált mandula (helyettesíthetjük egyiket darálatlan, pirított mákkal, mint fent) 
2 evőkanál enyhén pirított szezámmag
1 csapott kiskanál köménymag (lehet őrölt)
só (ízlés szerint)

Elkészítés:

A lenmaglisztet felöntjük vízzel és egy-két óráig hagyjuk dagadni.
Közben ledaráljuk a kiszárított mandulát és közepesen megpirítjuk a szezámmagot (és a mákot).

Amikor kellően megdagadt a lenmag, összekeverjük a hozzávalókat, 

 







majd kiterített szilikonlapon, sütőpapír alatt sodrófával kinyújtjuk

És a felhasználásnak megfelelő 
méretre és formára feldaraboljuk 











Aszalógépben, vagy a szilikon lapon, rácson, 40 fokos sütőben több óráig szárítjuk       
(sütni is lehet, 180 fokon 10-15 perc alatt kész.)

natúr
tatár beeftaek-el


/részletesebben: a kenyérpótló  -nál/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése