2012. december 9., vasárnap

Káposztás paleocsinta



Hozzávalók (egy adaghoz):

  • mélyhűtött dinsztelt káposzta (saját készítés)
Lereszeltem egy fej édeskáposztát, majd libazsíron, 
egy kevés Xukorral, sóval, borssal megpároltam. 
Kihűlés után hűtőtasakba tettem és lefagyasztottam. 

Felhasználáskor 
csak le kellett törni belőle a kívánt méretű darabot





megvártam, míg a káposzta kiolvad




  • hozzákevertem 1 tojást
  • egy kanál mandulalisztet*
  • egy kanálnyi felolvasztott kókuszzsírt
  • pici sót 
  • és egy kevés vizet






megvártam, míg a mandulaliszt jól megdagad, fölszívja a vizet, 
és a jól bevált kétserpenyős módszerrel a masszából
vastagabb paleocsintákat sütöttem


 








leves után másodiknak 
(Xukorral vagy borssal, forrón tálalva), 
reggelire, uzsonnára, teához, vendégvárónak, 
vagy csak úgy...


megjegyzés: 
kipróbáltam makadámdió liszttel... Nem ajánlom!  Sütés közben erősen füstölt, úgy tapasztaltam, hogy a liszt benne gyorsan odaég. Ha az erkélyen sütöd, akkor persze nem gond a füst, mert  így is finom lett.




8 megjegyzés:

  1. Á, esélytelen!:( Nekem minden paleocsinta leragad, úgy kell felvakarni (persze lehet, hogy a serpenyőm rossz).

    (Amúgy szétröhögtem magam a "nemcsak wanda, öveg is" megjegyzéseden, csak oda nem tudtam beírni!:D)
    Puszi,
    MW

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne viccelj!!! Jó, sűrű tésztát csinálj. Szétkentem kicsit a kanál hátával a serpenyőben. Ha magától szétfolyik, akkor biztos, hogy laza lesz és elmorzsálódik. Átborítás előtt meglazítom körben a peremét és zutty...
      Két kis, occó teflonos vackot vettem egyszer, abban csinálom, jó sok libazsíron. (most egész tojást tettem bele, mert a fehérje csak úgy önmagában szintén nem fogja eléggé össze)
      Majd ha megyek a dióért, megcsináljuk együtt.

      Törlés
  2. kétserpenyős módszer az almásnál, lábjegyzetben...

    VálaszTörlés
  3. Ok, de akkor gyere...! Mibű lesz beiglid különben?:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. megyek.
      beigli=birsalmából a diós.
      szeretnék meggyes-mákost is. (nem tudom, van e még fagyasztott meggyem) Ha nincs, keresek a Tecsóban.

      A birset lefagyasztottam, ha kiveszem és kiolvad, könnyen hámozható és pépesíthető. És még finomabb is, olyan íze van, mint a birsalma sajtnak.

      Te mit szeretnél elkövetni?
      Ha gondolod, csinálok gyümölcslapot neked is.

      Törlés
  4. Jöhet, de csak, ha nem jelent óriási pluszmunkát neked. Úgy számoljunk el, ahogy tavaly is, vagyis számold ki az anyag/energia költségeket rendesen!
    Egyébként meg maglisztből is tudok csinálni beiglit, nem lesz probléma.
    Nekem van még egy kis lefagyasztott meggyem, abból tudok neked adni, amikor jössz!

    VálaszTörlés
  5. Hány lap kellene nektek?
    Alma-birs jó? Vagy nézzek más gyümölcsöt?

    Nem nagy munka, a sütő szárítja. :-))
    még nem panaszkodott...

    VálaszTörlés
  6. Hát... mondjuk kettő. Három-négy? Ha nem sok:)Ami gyümölcs van, de tényleg. Alma-banán is jó. Vagy a birs. Köszi!:)

    VálaszTörlés