2011. április 17., vasárnap

Virágvasárnap - RAKOTT KARFIOL








 Rakott karfiol









Hozzávalók: 
  • egy kis fej karfiol
  • 3 főtt tojás
  • 2 tojás sárgája
  • egy kanál kókusz zsír
  • egy csomag petrezselyem zöld
Elkészítés: 

A karfiolt kissé előfőztem sós vízben, lecsöpögtettem és egyenletesen körberaktam egy tálon. 
A főtt  tojásokról lehámoztam a héját, felkarikáztam és rápakoltam a karfiolra, majd egyenletesen megsóztam.



Egy kanál kókusz zsírt megolvasztottam, hozzá kevertem két tojás sárgáját, pici sót, pár csepp citromlét (olyan lett, mint a majonéz),  óvatosan ráöntöttem a tetejére és az apróra vágott petrezselyemzölddel megszórtam.




Még egyszer megsóztam, légkeveréses sütőben, 180 fokon  kb.15 percig sütöttem.



*********


Bacon szalonnával
/2015. július/


















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése