2014. október 26., vasárnap

Jóféle, házi lekvár /nyers/:

egészséges, paleoós gyümölcslekvár, 

főzés- és adalékok nélkül készítve,

nyers felhasználásra

 

jóféle, házi aszalványokból


hidegen vagy langyosan fogyasztjuk
vagyis nem főzzük bele a gyümölcs-szószba, krémekbe, 
nem sütjük a sütikbe!


Nyáron 
az eltenni való gyümölcsöt






















aszalással tartósítottam
/kíméletesen 43 fokon/





Ha lekvárra, kompótra van szükségem, egy adagot előveszek és beáztatom langyos vízbe, amíg fel nem puhul. 


A lekvárnak valót
kivéve a vízből


mennyiségtől függően 
mozsárban, turmixban vagy kézi mixerrel 
alaposan összetöröm, pépesítem




Ha vad savanyú, pici Steviával, 
ha nagyon édes, kevés citromlével ízesítem



Paleocsintába kenve, feltekerve, csak enyhén melegítem, hogy továbbra is nyers maradhasson.

Császármorzsa mellé is langyosan adjuk.

Süteményekhez: a sütés után kihűlt tészta tetejére, a piskótatekercsbe, vagy a zserbólapok közé utólag kenjük fel.




Kompótnak:
megfelelő mennyiségű vizet eritrittel, bio-citromhéjjal, fűszerekkel összeforralunk és leszűrjük.












Amikor 40 fokra lehűlt, hozzáadjuk az aszalványokat,
némi citromlevet és a hűtőben hagyjuk összeérni





Hideg gyümölcsleves is készülhet belőle, tojássárgájával, kókuszkrémmel behabarva, ízesítve és behűtve



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése