2012. január 24., kedd

GYÜMÖLCSÖS DIÓTORTA




 
Hozzávalók: 
  • 4 kanál áztatott , darált dió
  • 4 tojás 
  • 4 kanál vaníliás Xukor0
  • kevés szódabikarbóna, 
  • 1 ek citromlé, 1 ek lenmagolaj
  • késhegynyi só
a krémhez:
  • 4 dkg vaj
  • 1 kanál nyírfa-porcukor
  • 1 kikapart vanília 
a díszítéshez:
  • 2 dl Xukros limonádé
  • 4 zselatin lap
  • tisztított, darabolt gyümölcsök


Piskóta sütés:

A tortaformát kikenjük vajjal és a hűtőbe tesszük...
A sütőt előmelegítjük 200 fokra,közben a

4 tojás fehérjét pici sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a nyírfacukrot, a 4 sárgáját, a citromlevet, lenmagolajat, végül a szódabikarbónával jól összekevert darált diót.
A lehűlt tortaformába beleöntjük, elegyengetjük és 180 fokon tűpróbáig sütjük.


Hagyjuk a sütőben kihűlni.



Közben kikeverjük a vaníliás krémet, amit a kihűlt piskótalapra egyenletesen, óvatosan felkenünk.












 Erre rápakoljuk a darabolt gyümölcsöket.








A limonádét és a zselatinlapokat összemelegítjük, hagyjuk meghűlni és egy ecsettel felhordjuk a gyümölcsökre,



majd hűtőbe tesszük, hogy a zselatin jól megkössön .













Gyümölcs nélkül. csokikrémmel is finom:



Krém = Kakaópor + porXukor + (kókusz)vaj
Pörkölt, darált dióval megszórtam, aszalt meggyel díszítettem





















Gábor így süti: 
T/T blogról szedtem le: "15 tojást szétválasztok, 1 dl kókuszzsírt felolvasztok. A sárgáját eritrittel és a kókuszolajjal felverem, a fehérjét eritrittel felverem kőkeményre. 10 dkg kókuszlisztet egy zacsi sütőporral (opcionális) összekeverem, és az egész cuccot összekeverem. Egy üveg meggybefőttet lémentesítve belekeverek a trutyiba, és tepsibe öntöm, sárgásbarna színig sütöm 24x30-es tepsiben (ha jól emlékszem a méretre). 12 nagy kockára vágom, egy kocka több mint egy tojást és kevesebb, mint 1 dkg kókuszlisztet tartalmaz."
Jelentem: kipróbáltam, természetesen a kompót nélkül! 
Hozzátenném: én soha nem sütnék a piskótába gyümölcsöt, inkább az elkészült süti mellé vagy a tetejére nyersen, zselében. 
Ellenben egy kevés sót tennék a tojásfehérjéhez, mert úgy finomabb lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése