2014. április 21., hétfő

Húsvéti, aszpiktojások






Húsvét közeledtével
rendszeresen gyűjtöttem és kimostam az üres tojáshéjakat öntőformának



Elkészítés:



Fölkockáztam a főtt tojást, a sonkát és apróra vágtam az újhagymát






és




betöltöttem a tojáshéjakba

a tetejére egy csipet torma került





 Aszpikot főztem zselatinból (megsózni!) és a langyosra hűlt, kellemesen sós lével óvatosan föltöltöttem







A hűtőszekrényben jól megdermedtek, 
majd meghámoztam a tojásokat











salátával, zöldfélékkel és (majonézes)tormával
igazi húsvéthétfői reggeli




........................................................



2017. Húsvét hétfő

12 megjegyzés:

  1. ...csak azt sajnálom hogy ma találtam rá erre a szuper ötletre!
    Jövőre kipróbálom!
    Köszönjük szépen!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az én hibám! Későn tettem fel... (a Vitálon is fenn van, MW képeivel)
      Talán Anyák napjára még elsüthető, főtt, felkockázott leveszöldségekkel, a húsleves levéből készített aszpikkal, levesbetétnek... Sajnos lehűti a levest, ez hátránya. De mutatós.

      Törlés
  2. Szia Anna! Hogy tudtad így kilyukasztani a tojások tetejét felhasználáskor, hogy ugy-e egyben maradjon formának, s ne törjön szana-széjjel?Köszi

    VálaszTörlés
  3. Kocogtattam egy hegyes körömollóval, mint a kiscsibék... :-)
    Amíg tele van, egész stabil. Aztán, hiszed vagy nem, körbevágtam! :-)) és kiráztam a belsejét és a csap alatt kimostam.
    Próbáld ki! Tök egyszerű!

    VálaszTörlés
  4. ...és ahogy tavaly mondtam, idén elkészült. Tökéletes, és nagyon finom. Köszönöm a receptet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Esetleg egy fotócskát kaphatnék?... -Feltenném ide.
      (info@sajoanna.hu)

      Törlés
  5. Elképesztően kreatív! Gratulálok! :)

    VálaszTörlés