2010. december 15., szerda

-Advent harmadik vasárnapja- TOJÁSHABOS KÁVÉ

3. a rózsaszín gyertya


TOJÁSHABOS  KÁVÉVARÁZS
/CUKOR- ÉS TEJMENTES KÁVÉ REGGELIRE/




nagymamámtól és anyukámtól tanultam:
Akinek probléma, hogy mit tegyen a reggeli kávéba tej helyett.




    Közvetlenül feltörés előtt 
    megmosok egy tojást
    elválasztom a sárgáját 
    és habosra kikeverem 
    egy kanál xukorral







    Erre öntöm rá a frissen lefőtt kávét 

    Ha nem elég édes, egy szem steviával javítok rajta, és máris fogyasztható! 
       
    ...Csak ennyi, ha sietek...
    Hasonlít a kávés madártejhez.

    de! trükkösebb, ha egy ici-pici sóval fölverjük a tojás fehérjét (por-xukorral édesíthetjük is) és rákanalazzuk a tetejére. 


    • (Steviával édesített, lassú forrásban lévő vízben, galuska szerűen ki is főzhetjük...)
    • Csuda-finom és még roborál is! Vendégeknek is kiváló édesség. /Csak  vigyázni kell, hogy ne legyen szalmonellás a tojás, ezért csak tyúktojás használható erre a célra és azt is mindig jól megmosom és szárazra törlöm közvetlenül a feltörés előtt.    


                                    



    1 megjegyzés:

    1. Szia!
      Nagyon köszönöm ezt a jó receptet! Isteni finom! Nagyon jól helyettesíti a tehéntejet (vagy akár a tejszínt is) a kávéba. :-)))))))))
      Üdv Rád és házad népére!

      VálaszTörlés