2010. december 15., szerda

-Advent harmadik vasárnapja- TOJÁSHABOS KÁVÉ

3. a rózsaszín gyertya


TOJÁSHABOS  KÁVÉVARÁZS
/CUKOR- ÉS TEJMENTES KÁVÉ REGGELIRE/




nagymamámtól és anyukámtól tanultam:
Akinek probléma, hogy mit tegyen a reggeli kávéba tej helyett.



    Közvetlenül feltörés előtt jól megmosok egy tojást, elválasztom a sárgáját és habosra kikeverem egy púpos kanál nyírfacukorral.





    Erre öntöm rá a frissen lefőtt kávét 
    (a forró kávé csírátlanít, ha nem lett volna elég a megmosás!)
    Ha nem elég édes, egy szem steviával javítok rajta, és máris fogyasztható!    
    ...Csak ennyi, ha sietek...
    Hasonlít a kávés madártejhez.
    de! trükkösebb, ha egy ici-pici sóval fölverjük a tojás fehérjét (por-xukorral édesíthetjük is) és rákanalazzuk a tetejére. 

    • (Steviával édesített, lassú forrásban lévő vízben, galuska szerűen ki is főzhetjük...)
    • Csuda-finom és még roborál is! Vendégeknek is kiváló édesség. /Csak  vigyázni kell, hogy ne legyen szalmonellás a tojás, ezért csak tyúktojás használható erre a célra és azt is mindig jól megmosom és szárazra törlöm közvetlenül a feltörés előtt.     Vagy a hőkezelés az, ami biztonságot adhat még.../.


    1 megjegyzés:

    1. Szia!
      Nagyon köszönöm ezt a jó receptet! Isteni finom! Nagyon jól helyettesíti a tehéntejet (vagy akár a tejszínt is) a kávéba. :-)))))))))
      Üdv Rád és házad népére!

      VálaszTörlés