Hozzávalók (személyenként):
- 15-20 dkg hús
- egy darab szalonna (vagy fél evőkanál zsír)
- fél fej hagyma
- 1-1 szál sárgarépa, petrezselyem gyökér
- zeller, zöldpaprika, paradicsom (fokhagyma)
- só, bors, őrölt kömény, pirospaprika, Vega-mix, petrezselyemzöld
- tiszta ivóvíz
Elkészítés:
A szalonnát felaprítottam és kiolvasztottam, a hagymát felkockáztam, üvegesre pároltam.
Ebben a paprikával és paradicsommal lecsós alapot készítettem, amiben a húst megforgattam, fölöntöttem vízzel és félig megfőztem.
Közben megtisztítottam a zöldséget, karikákra vágtam és hozzátettem, megfűszereztem és készre főztem.
A végén tettem bele a petrezselyemzöldet és
köményes morzsóka'-val
helyettesítettem a csipetkét,
amit mellé adtam kis tálkában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése