2012. július 20., péntek

Sonkamorzsa

/sonkás "tészta"/
Paleoósan



Hozzávalók (egy adag) :
  • 10 dkg főtt sonka
  • 3 tojásfehérje
  • 1 kanál magliszt (mandula- v. szezám-)
  • pici víz 
  • esetleg fűszerek, én nem tettem bele még sót sem
  • 1 kanál zsír a kisütéshez

Elkészítés:

A sonkát megdaráltam











Majd összekevertem a tojásfehérjével és annyi vízzel, hogy elég lágy maradjon a massza.




Egy negyedórányi pihentetés után serpenyőben, forró zsíron megsütöttem, közben folyamatosan törögettem, hogy morzsás legyen.
















Reszelt kemény, érett sajttal vagy
elmorzsált főtt tojássárgájával fogyasztható (kicsit megsóztam)




 Egy gazdag zöldségleves után második fogásnak kiváló.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése