2012. június 19., kedd

Ecetes uborka eltevés
















Az uborkákat alaposan megmossuk és
szorosan berakjuk az üvegbe az alábbi fűszerekkel együtt:
  • babérlevél
  • torma gyökér, 
  • kapor, 
  • meggy levél, 
  • (erős) csöves paprika, 
  • szőlőlevél
  • szemes bors, szegfűbors, mustármag

 Felöntőlé (harmadolható):

6 liter víz
1,5 liter ecet (20 %-os)
30 dkg só
szalicil (vagy Na-benzoát)

A felöntőlevet felforraljuk és meghűtve (akár langyosan is) 
az üvegekbe töltjük, lekötözzük és elrakjuk a spájzba. 
(nem kell dunsztolni, az ecet tartósítja)


A húgom anyósával úgy csináltuk annak idején, hogy lekötés előtt annyi étolajat kanalaztunk rá, hogy egyenletesen elfedje az ecetes lét, ez állítólag védi a megromlástól, meg finomabb is.

Nem biztos, hogy szükséges, mi otthon, mielőtt lekötöttük, még egy késhegynyi szalicilt szórtunk a tetejére hasonló célból.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése