2012. június 12., kedd

Sárgarépa főzelék














Hozzávalók /adagonként/:
  • 25-30 dkg sárgarépa
  • 1 kanál kókusz (vagy liba) zsír
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • só, xukor, víz
  • 1 kk. méz
  • 1 főtt tojás sárgája, 1dkg vaj
Elkészítés:

A sárgarépát megtisztítottam és durvára lereszeltem. 

A zsírt felolvasztottam, és egy pici mézet megpirítottam benne,


majd rátettem a reszelt répát és megpároltam.














felöntöttem vízzel, hogy ellepje,
sóztam, édesítettem egy picit, majd puhára főztem.



Amikor elkészült, óvatosan hozzákevertem
az apróra vágott petrezselyemzöldet. 


Elzártam a gázt és a forró főzelékben elkevertem adagonként egy főtt tojássárgáját és 1dkg vajat.

Hogy ne törjön nagyon össze, kivettem egy keveset egy kis tálba, abban jól elkutyultam, majd óvatosan közé habartam. (Ezzel már nem főzzük tovább)




Sült húshoz, kirántott gomba '-hoz, -húshoz, -halhoz nagyon harmonikus körítés.
Böjtösen mandulángos, lepcsánka is kiváló mellé.

2 megjegyzés: